22 Δεκεμβρίου 2020

Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όταν μας επιτρέπεται(ε) να ονειρευόμαστε!!!

Έτοιμη πλέον η μαγική αίθουσα Snoezelenroom για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020… 

Ήταν το 1οlockdown, κατά τη διάρκεια του οποίου και τα ειδικά σχολεία σε όλη την επικράτεια ήταν κλειστά. 

Και ενώ καθόμουν στο γραφείο του σχολείου προβληματισμένη, η επίσκεψη του Κώστα έδωσε, για μια ακόμη φορά, το σύνθημα για τον επόμενο στόχο…
Πες μου, μου λέει… Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Τι έχει ανάγκη το σχολείο «ΜΑΣ»; 

Ένα από τα όνειρά μου για το σχολείο, του είπα, είναι και η δημιουργία μιας αίθουσας “snoezelen room” … Τι είναι αυτή η αίθουσα; Με ρώτησε γεμάτος αγωνία... 

Άνοιξα αμέσως το διαδίκτυο, ώστε να του δώσω μια εικόνα… 

Snoezelen room… ένα ελεγχόμενο πολυαισθητηριακό περιβάλλον, ένας χώρος στον οποίο το άτομο αισθάνεται ασφαλές και έχει την ελευθερία να επιλέξει το τί θα κάνει… 

Ένας χώρος μαγικός… 

Ωραία, μου λέει, αυτό θα κάνουμε για τα παιδιά «ΜΑΣ»… Το λέει και πιστεύει την κάθε λέξη!!! Μα, πιο πολύ αυτό το ΜΑΣ… Το σχολείο ΜΑΣ… για τα παιδιά ΜΑΣ… Οι στίχοι του Χαλίλ Γκιμπράν …¨τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για Ζωή¨, ζωντανεύουν μπροστά μου. Πόση αγάπη και πόση λαχτάρα για ζωή κρύβει μέσα του αυτός ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί μου, σκέφτομαι...
Χαμογελώ, με συγκρατημένη αισιοδοξία. Δύσκολο το εγχείρημα. Μεγάλο το κόστος και πολλές οι απαιτήσεις όσον αφορά στον προσωπικό χρόνο που πρέπει να αφιερωθεί. 

Κι όμως, παρ’ όλες τις δυσκολίες, τα κατάφερε!!! Μαζί του η Νεολαία Κισσάμου, με πρωτεργάτη τον Χρήστο Μαρούγγα, ο Δήμος Κισσάμου και το «Μάννα» Τσατσαρωνάκη οι οποίοι για μια ακόμη φορά έδειξαν έμπρακτα την διάθεσή τους να υποστηρίξουν το έργο του ΕΕΕΕΚ Κισσάμου! Θα ήταν παράλειψή μας μεγάλη, να μην ευχαριστήσουμε τον κάθε ένα και την κάθε μια από εσάς που συνεισφέροντας είτε οικονομικά από το υστέρημά σας είτε παρέχοντας εργασία ή υλικά συμβάλατε ώστε ο Άγιος Βασίλης να φέρει στους μαθητές και μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Κισσάμου το καλύτερο δώρο!!! 

Το snoezelenroom, έτοιμο πλέον και ολοκληρωμένο, δικαιωματικά πήρε ήδη το όνομα του, από τους ίδιους τους μαθητές-ριες του ΕΕΕΕΚ Κισσάμου και σαφώς δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το... «Κώστας Βαρουχάκης»! 

Τώρα, μας απομένει το πιο ευχάριστο κομμάτι της διαδικασίας, να δούμε τους μαθητές-ριες μας να απολαμβάνουν αυτόν τον θαυμάσιο χώρο!!! 

Διευθύντρια, σύλλογος προσωπικού, μαθητές-ριες είμαστε όλοι «περαστικοί» από το ΕΕΕΕΚ Κισάμου, αλλά η εξαιρετική αυτή δημιουργία θα μείνει... θα μείνει και για τους επόμενους διευθυντές, τους επόμενους συλλόγους προσωπικού και για άλλους μαθητές-ριες. 

Ευχή μας και μόνιμος στόχος μας, η αέναη αξιοποίηση της αίθουσας αυτής προς όφελος του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. 

Για επίλογο επιτρέψτε μας: 
…πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται λένε, μια σπουδαία γυναίκα… 
Μαρία Γιαννουδάκη σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου