8 Μαΐου 2014

Το κολάζ των κοινωνικών δικτύων


Σημέρα τελειώσαμε το παιχνίδι που είχαμε ξεκινήσει να παίζουμε πριν λίγες μέρες, το κολάζ των Κοινωνικών Δικτύων!

Τι περιλαμβάνει αυτό το παιχνίδι;

Σε προηγούμενο μάθημα είχαμε μιλήσει για τα Κοινωνικά Δίκτυα και ποιες είναι οι πιο διάσημες εφαμοργές τους που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Τα "Αγρίμια" αυτή τη φορά συμμετείχαν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με πολλές και διαφορετικές λέξεις που συμβολίζουν τα Κοινωνικά Δίκτυα.

Αρχικά τα "Αγρίμια" απάντησαν σε ερωτήσεις για το αν χρησιμοποιούν κάποιο είδος κοινωνικών δικτύων και εξήγησαν ποιο τους αρέσει περισσότερο και για ποιο λόγο.

Διασκέδαση, φιλία, γνωριμίες, αγορές, διαφήμιση, μόρφωση, εξικοινόμηση χρόνου και άλλες πολλές ήταν οι λέξεις κλειδιά που σκέφτηκαν για να απαντήσουν τι μας προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα καθώς ήταν και από τις σημαντικότερες λέξεις για να τις χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο μας παιχνίδι που ήταν η δημιουργία του κολάζ.


Σκεφτήκαμε και βρήκαμε και άλλες λέξεις με συμβολικό χαρακτήρα. Τις χρωματίσαμε, τις κόψαμε και τις κολήσαμε στο χαρτόνι, ενώ προηγουμένως ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια διάλεγε μια λέξη στα τυφλά και εξηγούσε τι μπορεί να συμβολίζει ή τι σχέση έχει με τα κοινωνικά δίκτυα. Πολλές και διαφορετικές λέξεις γέμισαν το μεγάλο χαρτόνι. Τα "Αγρίμια" εξήγησαν, εξέφρασαν την άποψη τους, τις ιδέες τους, ενώ απόρησαν με κάποιες λέξεις που δε γνώριζαν. Όλο αυτό το αλληλεπιδραστικό και αμφίδρομο παιχνίδι, βοήθησε σημαντικά να κατανοήσουμε όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) τη σημασία των κοινωνικών δικτύων και την επίδραση τους στην καθημερινή μας ζωή.  



Τα "Αγρίμια" καταευχαριστήθηκαν με αυτό το παιχνίδι και ανέφεραν ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν ξανά σε ένα παρόμοιο παιχνίδι με άλλο μάθημα του σχολείου.

Διαβάζοντας τις παραπάνω λέξεις στο κολάζ μας, εσείς μπορείτε να σκεφτείτε τη σχέση των λέξεων με το κύριο μέρος του θέματος μας, τα Κοινωνικά Δίκτυα;

Υπεύθυνη άρθρου: Ι.Γ. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου