13 Νοεμβρίου 2013

Μηλόπιτα


 

Υλικά:

Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 φλυτζάνια αλεύρι (μπορεί και παραπάνω)
Μπέϊκιν πάουντερ
Βανίλια, κανέλα
5-6 μήλα
Δυο χούφτες σταφίδες


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το χυμό και τη βανίλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει η ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Τρίβουμε τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά
  3. Χρησιμοποιούμε τα 3/4 της ζύμης για το στρώσιμο του ταψιού.
  4. Απλώνουμε τα μήλα από πάνω με τις σταφίδες και λίγη κανέλα.
  5. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο της ζύμης (σε κομματάκια).
  6. Ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτα.

Υπεύθυνη άρθρου: Υπεύθυνη εργαστηρίου μαγειρικής Ε.Α. μαζί με την ομάδα "Τα Αγρίμια του ΕΕΕΕΚ Κισάμου"

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου