22 Οκτωβρίου 2013

Τυρόπιτες κουρού (ατομικές)

Σήμερα φτιάξαμε τυροπιτούλες κουρού και τις απολαύσαμε μαζί με το πρωινό μας. Σας δίνουμε τη συνταγή για να φτιάξετε και εσείς!


 Υλικά:

- Μισό κιλό αλεύρι (περίπου)
- Ενα γιαούρτι
- Ένα φακελάκι μαγιά (διαλυμένο σε λίγο νερό)
- Δυο αυγά (1 για τη ζύμη, 1 για το άλειμμα)
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι
- Φέτα ή τυρί

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μια ζύμη, μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Μπορεί να αποτελείται είτε από φέτα τριμμένη μαζί με σπανάκι (βρασμένο και κομμένο) είτε γραβιέρα και κάποιο άλλο κίτρινο τυρί, ανακατεμένα με ένα αυγό που το έχουμε χτυπήσει πρίν. Συμβουλή: Στη γέμιση προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη!!
  3. Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος ενός φλυτζανιού τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με ένα πιρούνι τις άκρες.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τα τοποθετούμε στη σειρά (οχι κολλητά το ένα με το άλλο) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.


Υπεύθυνη άρθρου: Υπεύθυνη εργαστηρίου μαγειρικής Ε.Α. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου



Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου