4 Δεκεμβρίου 2020

3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3η Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κισσάμου.
Οι μαθητές μας, αρχικά παρακολούθησαν την ιδιαίτερη Διαδικτυακή Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία».
Εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί από πολλές σχολικές μονάδες Γενικής και Ειδικής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να...παρουσιάσουν εργασίες και δραστηριότητες τέχνης, πολιτισμού, αθλητισμού κλπ, που πραγματεύονται ζητήματα αναπηρίας, ένταξης και σεβασμού των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και προάγουν την κατανόηση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη διασφάλιση ισότιμης εκπαίδευσης.



Έπειτα, οι μαθητές μας, με τη βοήθεια και τις ιδέες των εικαστικών μας, αλλά και όλου του προσωπικού του σχολείου, δημιούργησαν κολάζ με νοήματα και συνθήματα, τα οποία κόλλησαν σε διάφορους χώρους του σχολείου.




Τέλος, η λογοθεραπεύτρια του σχολείου μας, μας διάβασε ένα παραμύθι που είχε ως βασικό μήνυμα το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή και η χαρά μεγάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου