3 Απριλίου 2014

Πολλά μαγειρέματα...!

Από τα μέσα Μαρτίου, τα "Αγρίμια" συνεδρίασαν και αποφάσισαν να παίρνουν φαγητό για το σπίτι τους! Έτσι μπήκαν σε πρόγραμμα... και κάθε μέρα της εβδομάδας, ετοίμαζαν υγιεινά γεύματα που τα έπαιρναν στους δικούς τους ατομικούς περιέκτες (τάπερ)!


Ξεκίνησαν λοιπόν με φρέσκα όσπρια... φασολάκια. Την επόμενη μέρα, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και φυσικά.. πίτσα!
Επίσης, την αγαπημένη τους.. καρμπονάρα.

Την επόμενη εβδομάδα έφτιαξαν αρακά, μπιφτέκια και πατατόπιτα!

Όμως επειδή όπως λέει η διαιτολόγος, υπεύθυνη εργαστηρίου Μαγειρικής κ. Έλενα, πρέπει επίσης να τρώμε μια φορά την εβδομάδα ξερά όσπρια. Στην εβδομάδα που ακολουθεί τις διακοπές του Πάσχα (και χρειαζόμαστε όλοι αποχή από τα πολλά κρέατα που καταναλώσαμε σε μεγάλη ποσότητα αυτές τις γιορτινές μέρες) τα "Αγρίμια" πρόκειται να μαγειρέψουν φασολάδα αλλά και κάτι με ψάρι (πιθανό με μακαρόνια). Κι αυτό γιατί τα θαλασσινά, επίσης συμμετέχουν εβδομαδιαία στο μενού μιας "ισορροπημένης διατροφής". Περισσότερα σχετικά με τις οδηγίες για σωστή διατροφή θα αποκαλύψουν τα "Αγρίμια" σε προσεχείς αναρτήσεις.


Φασολάκια - Αρακάς

Υλικά

Ντοματοχυμός
Κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό
Μαϊντανός
2 καρότα
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο (το ρίχνουμε στο τέλος, περίπου 3 κουταλιές της σούπας)



Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο


Τα "Αγρίμια" έστυψαν 3 λεμόνια μαζί με 1 πορτοκάλι και περιέχυσαν το χυμό στο ταψί με τις πατάτες που είχαν κόψει. Καθάρισαν το κοτόπουλο, το έκοψαν σε μικρότερα κομμάτια και το αλάτισαν ελαφρώς. Στη συνέχεια έριξαν παντού (σε κοτόπουλο και πατάτες) ρίγανη και πιπέρι. Το έψησαν στο φούρνο στους 200 βαθμούς και μέσα σε μια ώρα μύρισε όλη η αυλή και το υπέροχο φαγητό έσπασε τις μύτες των εκπαιδευτικών, που ήταν έτοιμοι να σχολάσουν και να μαγειρέψουν κι εκείνοι μόνοι το δικό τους φαγητό στα σπίτια τους! Πόσο τυχεροί είναι τελικά οι μαθητές σκέφτηκαν..!


Μπιφτέκια
 
Για να φτιάξουν τα μπιφτέκια, τα "Αγρίμια" μάζεψαν μαϊντανό και δεντρολίβανο από τον κήπο του σχολείου. Το δεύτερο βήμα ήταν να ετοιμάσουν πολτό από 2 ντομάτες, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 2 μικρά καρότα και τον μαϊντανό (τον έβαλαν στο τέλος). Ανακάτεψαν το μίγμα με τον κιμά ρίχνοντας παράλληλα αλατοπίπερο, δεντρολίβανο και ρίγανη. Ανέμιξαν όσο μπαγιάτικο ψωμί χρειάστηκε ώστε να ρουφήξει τα ζουμιά του πολτού. Έπλασαν μεγάλες (πλακωτές) μπάλες και τα έβαλαν σε ταψί με λαδόκολλα. Τα έψησαν για περίπου μισή ώρα στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Το δεντρολίβανο έκανε τη διαφορά, όπως συμπέραναν όσοι τα γεύτικαν..!


Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Μαγειρικής μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου



Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου