4 Απριλίου 2014

Πατατόπιτα


Έχετε ποτέ δοκιμάσει πατατόπιτα; Αν όχι τα "Αγρίμια" σας δίνουν τη παρακάτω συνταγή να φτιάξετε! Σιγούρα θα εντυπωσιαστείτε από τη νοστιμιά της συνταγής και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Υλικά

1,5 κιλό πατάτες
4 φρέσκα (κατά προτίμηση) κρεμμυδάκια
1,5 κιλό πατάτες
 300 γρ τριμμένο τυρί
2 γιαούρτια (μισό κιλό συνολικά)
2 αυγά λεαφρά χτυπημένα
1/32 φλ. του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
ρίγανη
βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστή.


Η πατατόπιτα αργεί να γίνει, κι αυτό γιατί η διαδικασία εκτέλεσης περιέχει πολλά και διαφορετικά στάδια. Αυτό είναι καλό γιατί οι μαθητές έχουν να μάθουν και να εξασκηθούν στη χρήση πολλών εργαλείων και σκεύων μαγειρικής αλλά και να προσέξουν να παραμείνουν καθαροί ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής στο χειρισμό τους με τα τρόφιμα. Παρόλο λοιπόν, που ταλαιπωρούνται μέχρι να τη φτιάξουν, είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά γιατί το μοσχοκάρυδο όντως μοσχό.. μυρίζει και χαρίζει τη γεύση που ζαλίζει τους πάντες! Αρκεί να μη ξεφύγει από το χέρι του μαθητή και ρίξει περισσότερη από όσο χρειάζεται! ;)

Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Μαγειρικής μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου