20 Μαρτίου 2014

Κρέπες


Είναι μέρες τώρα που η μοναδική μαθήτρια συνωμοτεί με την κ. Γλυκερία (υπεύθυνη εργ. κηπουρικής) προκειμένου να πείσουν την κ. Έλενα να αγοράσει τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουν τα "Αγρίμια" κρέπες!! Ήρθε η μέρα σήμερα και τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων των μαθητών! Αγαπημένο σνάκ οι γλυκές (αυτή τη φορά) κρέπες για τα "Αγρίμια" που με έμπνευση και ευχάριστη διάθεση, ετοίμασαν, δοκίμασαν και κέρασαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου! Δεν βλέπουν την ώρα να ξαναφτιάξουν (αλμυρές την επόμενη φορά)!

Υλικά:

1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι γάλα
2 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 αβγά
λίγο αλάτι
 
Εναλακτική

2 αυγά
1 κουτί εβαπορέ
1,5 φλυτζάνι νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι (που φουσκώνει)
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σ' ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και το νερό.
Χτυπάμε με το μίξερ ή με το χέρι (σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά).
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλία από τη ζύμη και μόλις ψηθεί από κάτω τη γυρίζουμε.
Αφήνουμε για λίγο και απο την άλλη πλευρά και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε (λευκή και μαύρη σοκολάτα, μπισκότα διαφόρων ειδών, ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλ) και να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.


Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Μαγειρικής μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες ΕΕΕΕΚ Κισάμου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου