31 Μαρτίου 2014

Χιουμοριστικές περιπέτειες!


Ναι ναι καλά διαβάσατε το τίτλο! Σήμερα είχαμε χιουμοριστικές περιπέτειες με άφθονο γέλιο και χαρά!

Τα "Αγρίμια" και οι εκπαιδευτικοί τους έλαβαν μέρος σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με κύριο συστατικό το χιούμορ που τους έκανε να γελάσουν πολύ, να παίξουν με το μυαλό τους, τη φαντασία τους, να αναδείξουν τα συναισθήματα τους και να δούν τις καταστάσεις της ζωής με μια άλλη λογική, πιο παιχνιδιάρικη. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του χιούμορ!

Το γνωρίζατε ότι το χιούμορ μπορεί να μεταμορφώσει με ένα ιδιαίτερο τρόπο το θυμό και το φόβο σε γέλιο, τον εγωισμό σε ελπίδα, το πείσμα σε μια αστεία θεώρηση της ζωής; Ακόμα γνωρίζατε ότι το χιούμορ συνδέεται άμεσα με την αυτοπεποίθηση; Πολλές φορές λέμε τη γνωστή έκφραση "αυτός ο άνθρωπος έχει αίσθηση του χιούμορ" και αυτό γιατί έχει την ικανότητα να εκφράσει πράγματα με έξυπνο τρόπο που υπο άλλες συνθήκες θα ήταν ίσως προσβλητικά.

Σίγουρα έχετε ακούσει και τη γνωστή έκφραση "μεταξύ σοβαρού και αστείου"... αυτή η έκφραση λοιπόν, κρύβει ένα ωραίο μυστικό, ότι μπορούμε να μιλήσουμε για πράγματα περισσότερο άνετα γιατί δεν έχει σημασία τι λέμε αλλά και πώς το λέμε!

Ένα ευρηματικό χιουμοριστικό αστείο ή ανέκδοτο δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε καλύτερες επικοινωνιακές σχέσεις με τους γύρω μας καθώς εξομαλύνει δύσκολες καταστάσεις και αντιθέσεις. Καλό έτσι;

Όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες τις μεταδώσαμε στα "Αγρίμια" για να κατανοήσουν καλύτερα το θαυμαστό κόσμο του χιούμορ και να εκφράσουν τα ίδια με τη σειρά τους το δικό τους χιούμορ μέσα από τις συναρπαστικές ιστορίες του Αρκά και του Κίνο.


Τα "Αγρίμια" διάβασαν σκίτσα του Αρκά και γέλασαν με την ψυχή τους ενώ παρατήρησαν προσεκτικά εικόνες του γνωστού σκιτσογράφου της Αργεντινής Κίνο και προβληματίστηκαν! Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, τα "Αγρίμια" δημιούργησαν χιουμοριστικούς διαλόγους σε σκίτσα του Αρκά. Και ιδού το αποτέλεσμα:



Και για να μπορέσετε να διαβάσετε καλύτερα τι έγραψαν τα "Αγρίμια" αντιγράψαμε το διάλογο στο έγχρωμο σκίτσο του Αρκά.

Να τι έγραψε η 1η ομάδα:


Και η 2η ομάδα:


Και τέλος η 3η ομάδα:


Όλο το χιουμοριστικό παιχνίδι αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη και εμπειρία για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς! Με αυτό το τρόπο, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν το χιούμορ και να ασχοληθούν δημιουργικά με τη γραφή ενός κόμικς με πρωτότυπο τρόπο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα μαθήματα! Και φυσικά.... όπως συμφώνησαν όλοι, θα το ξανακάνουμε!

Υπεύθυνες άρθρου: Ι.Γ. (κοινωνιολόγος) & Σ.Τ. (φιλόλογος) και η ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου.

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου