12 Μαρτίου 2014

Καρμπονάρα


Το μενού σήμερα είχε τη διάσημη καρμπονάρα, το αγαπημένο φαγητό ενός μαθητή του σχολείου μας! Τα "Αγρίμια" με πολύ ευχαρίστηση ετοίμασαν το γεύμα τους καθώς η διαδικασία είναι απλή και εύκολη! Τα "Αγρίμια" σας συμβουλεύουν, όσοι από εσάς δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τη καρμπονάρα, μην ξεχάσετε να προσθέσετε το μαϊντανό γιατί δίνει χρώμα αλλά και μια τσαχπινιά στο πιάτο!

Υλικά

1 πακέτο μαρακαρόνια πέννες
5-6 φέτες κομματάκια μπέικον
250 γρ γραβιέρα τριμμένη (ή κεφαλοτύρι)
1 κρέμα γάλακτος (300 ml)
μαϊντανός
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το μπέϊκον.
Τρίβουμε τη γραβιέρα και αναμιγνύουμε με το μπέϊκον.
Βάζουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια σε σιγανή φωτιά και τα αναμιγνύουμε με την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια παίρνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη γραβιέρα και το μπέϊκον. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Πρίν σερβίρουμε προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.



Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Μαγειρικής μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου