11 Μαρτίου 2014

Κήπος με θέα!

 

Εκεί πάνω στο βουνό που είναι το σχολείο μας και με την θέα που έχει προς τα βουνά από τη μια μεριά και τη θάλασσα από την άλλη, αποτελεί το ιδανικό μέρος για να καθόμαστε όλοι μας έξω κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων!

Όμως, το που καθόμαστε είναι ένα μεγάλο ερώτημα! Δυστυχώς το σχολείο μας δεν διαθέτει παγκάκι τύπου πίκ-νίκ για να να τρώμε το δεκατιανό μας ή να παίζουμε διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια που μας αρέσουν τόσο πολύ!

Στο κήπο του σχολείου μας υπήρχε ένας κορμός ενός δέντρου μαζί με μικρά κομμάτια κορμού και σκεφτήκαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το δικό μας τραπέζι πίκ-νίκ. Η κυρία Κατερίνα (ειδ. βοηθητικό προσωπικό) είναι εξπέρ σε θέματα κατασκευών και πάντα βρίσκει λύσεις όταν θέλουμε να κατασκευάσουμε κάτι... για αυτό και πάντα ρωτάμε τη γνώμη της! Έτσι λοιπόν, η κυρία Κατερίνα μας έφερε τη βάση ενός παλιού τραπεζιού για να τοποθετηθεί πάνω στο κορμό του δέντρου. Χρειαστήκαμε ακόμα και τη βοήθεια του γείτονα μας, κύριου Γιάννη για να κόψει το πάνω μέρος του κορμού του δέντρου διότι ήταν αρκετά ψηλό. Έπειτα όλα τα άλλα ήταν εύκολα! Καθαρίσαμε καλά τη περιοχή γύρω από το κορμό που ήταν γεμάτος με χόρτα και χώματα, στερεώσαμε με πρόκες τη ξύλινη βάση πάνω στο κορμό του δέντρου και στη συνέχεια τη βάψαμε με κίτρινο χρώμα, το αγαπημένο χρώμα των μαθητών! Τα υπόλοιπα κομμάτια των κορμών χρησιμοποιήθηκαν για καθίσματα γύρω γύρω από το τραπέζι και βάφτηκαν σε διάφορα χρώματα.


Τώρα θα απολαμβάνουμε τη θέα και τον υπέροχο καιρό κάτω από τη σκιά των φύλλων του μεγάλου πεύκου!

Υπεύθυνη άρθρου: Ι.Γ. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου.

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου