10 Μαρτίου 2014

Γιαουρτόπιτα


Σήμερα το μενού είχε... γιαουρτόπιτα! Αφράτη και πεντανόστιμη, δεν έμεινε τίποτα στο τέλος! Δείτε πως θα εκτελέσετε την συνταγή.


Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι γιαούρτι
4 αβγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση

Χτυπάμε με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη αρκετή ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού και χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με τα ασπράδια (λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι) στο μείγμα του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε καλά και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μία ώρα περίπου.



Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Μαγειρικής μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου.

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου