7 Μαρτίου 2014

Ο θησαυρός της θάλασσας!


Το θεατρικό παιχνίδι έχει τη δική του μαγεία χωρίς όρια στη διάθεση και στη φαντασία! Τα "Αγρίμια" πάντα με συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς τους για άλλη μια φορά, ενεργοποιήθηκαν και καλλιέργησαν τις ψυχοκινητικές τους εκφράσεις με κύριο παράγοντα το "παιχνίδι των ρόλων", την αισθησιοκινητική τους δραστηριότητα και την καλλιτεχνική τους δημιουργία. Και όλα αυτά έλαβαν χώρα στο θεατρικό εργαστήριο "διάΔρασης" με θέμα το "Θησαυρό της Θάλασσας".

Τα "Αγρίμια" αρχικά συστήθηκαν στην κυρία Θεώνη, την υπεύθυνη του εργαστηρίου και απάντησαν στην ερώτηση της: "Γιατί σου αρέσει η θάλασσα;" Απαντήσεις όπως: "Μου αρέσει γιατί ψαρεύω, κολυμπάω, έχει πέτρες, έχει άμμο" και άλλες πολλές διαδέχονταν η μια μετά την άλλη.

Στη συνέχεια, σαν μυστήρια πλάσματα στο βυθό της θάλασσας τα "Αγρίμια" κινήθηκαν στο χώρο, σαν να κολυμπούν με τα πτερύγια τους να κινούνται πάνω κάτω, αργά ή γρήγορα, να κουνάνε την ουρά τους δεξιά-αριστερά και να χαιρετούν τα άλλα ψάρια. Όμως μέσα σε αυτό το βυθό, τα ψάρια είχαν την δική τους "φωνή" και έφτιαξαν μια φιλαρμονική ορχήστρα με κυρίως ρεπερτόριο τον ήχο της θάλασσας και τον βρυχηθμό των ψαριών!


Έπειτα, η κυρία Θεώνη αφηγήθηκε με γραφικό τρόπο την ιστορία του μικρού Παντελή που όνειρο του ήταν να γίνει ένας μεγάλος καπετάνιος. Όμως, για να το πετύχει έπρεπε να μάθει ποιό είναι το μυστικό της θάλασσας; Τα "Αγρίμια" με ανυπομονησία και όλο αυτιά άκουγαν την κυρία Θεώνη να αναπαριστά τον μικρό Παντελή στην προσπάθεια του να μάθει από τη μαμά του, τη γειτόνισα, το μάγειρα, το ζωγράφο, το δάσκαλο, το γιατρό, τον ψαρά ποιό είναι επιτέλους το μυστικό της θάλασσας; Η απάντηση τελικά ήταν καλά κρυμένη μέσα στη φαντασία των μαθητών που ζωγράφισαν με πλαστελίνη το δικό τους μυστικό!


Και κάπου εδώ τα "Αγρίμια" αποκάλυψαν, ένα-ένα το μυστικό μέσα από την ζωγραφιά τους.


Το δικό σας μυστικό ποιό να είναι άραγε;

Τα "Αγρίμια", οι εκπαιδευτικοί και η Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ Κισάμου ευχαριστούν ΘΕΡΜΑ την κ. Θεώνη Κουτσουνάκη για την άψογη φιλοξενία στο εργαστήριο "διάΔρασης"!

Υπεύθυνη άρθρου: Ι.Γ. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου