10 Φεβρουαρίου 2014

Ελάτε στο παντοπωλείο μας!




.....Και φυσικά κάνουμε συνεχώς εξάσκηση στην αριθμητική γιατί έτσι τα "Αγρίμια" μας θα μπορούν να κάνουν σωστά  υπολογισμούς. Μπορεί για κάποιους να είναι απλό να πάνε στο super market, να ψωνίσουν τα απαραίτητα, να υπολογίσουν απο πρίν περίπου πόσα θα ξοδέψουν, να δώσουν τα χρήματα στον ταμία και να ελέγξουν τα ρέστα. Για εμάς όμως, δεν είναι και  τόσο εύκολο... και επειδή το σχολείο μας είναι λιγάκι απομακρυσμένο απο το κέντρο και δεν έχουμε κυλικείο ή super market φέραμε το super market σε εμάς...!!! Και μάλιστα επειδή είμαστε παρραδοσιακοί τύποι το λέμε το"παντοπωλείο" μας.

Μαζέψαμε συσκευασίες τροφίμων και ειδών υγιεινής και τα τακτοποιήσαμε σε ραφάκια στη γωνία της μεγάλης αίθουσας. Γράψαμε τις τιμές σε καρτελάκια (πραγματικές τιμές - λίγο τισμπημένες οι τιμές.. τι να κάνουμε;;) και προμηθευτήκαμε γύρω στις 150.000 ευρώ των 20, 10, 5, 2, 1 και πολλά λεπτά από γνωστό τεράστιο παντοπωλείο δίνοντας 1 ευρώ!! Έτσι λοιπόν, το ταμείο μας με το πιο όμορφο κομπιουτεράκι ήταν έτοιμο σήμερα Δευτέρα και κάθε Δευτέρα θα υποδέχεται τους πελάτες του.

Κάθε μαθητής είχε από ένα πορτοφόλι και ζήτησε από τον καθηγητή των μαθητικών τα χρήματα που ήθελε για να ψωνίσει τα προϊόντα που θα χρειαζόταν για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη συνταγή φαγητού ή γλυκού που τους είχε ετοιμάσει η καθηγήτρια της μαγειρικής!

Σήμερα ένας μαθητής ήταν ο παντοπώλης. Ανοιξε το μαγαζί του και περίμενε με ανυπομονησία τους πελάτες του να έρθουν να ψωνίσουν.. οι άλλοι μαθητές - πελάτες πέρασαν από το παντοπωλείο για να ψωνίσουν τα απαραίτητα έχοντας μαζί τους τη λίστα τους και το πορτοφόλι με τα χρήματα τους.


Για να δούμε, ποιό "Αγρίμι" θα είναι ο παντοπώλης την επόμενη Δευτέρα και ποιός ο πελάτης; Θα χαιρετηθούν μεταξύ τους σωστά "Καλημέρα, τι κάνετε;", θα διαλέξουν σωστά λαχανικά χωρίς ημερομηνία λήξεως; Θα μετρήσουν σωστά τα ρέστα ή θα βρεί την ευκαιρία ο παντοπώλης να τους κλέψει;!


Υπεύθυνη άρθρου: Ιωάννα Τύρελη, Μαθηματικός και η ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου