23 Ιανουαρίου 2014

Ταξιδεύουμε στο Φεστιβάλ Δράμας στα Χανιά!


Εδώ και μερικές μέρες το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στα Χανιά και σήμερα είχαμε την χαρά να ταξιδέψουμε και εμείς παρακολουθώντας ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Συγκεκριμένα παρακολουθήσαμε ταινίες του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού μαθητικών ταινιών μικρού μήκους με τίτλο "Ενας πλανήτης... Μια ευκαιρία..".

Όλες οι ταινίες ήταν εξαιρετικές από τη σκηνοθεσία, το σενάριο μέχρι τη μουσική, τη φωτογραφία και τα χρώματα. Οι μαθητές/τριες μας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έμειναν εντυπωσιασμένοι τόσο από τις δημιουργίες των μαθητών όσο και από την ιδέα της παρακολούθησης καλλιτεχνικού και όχι εμπορικού κινηματογράφου.

Στις ταινίες που παρακολουθήσαμε συμμετείχαν σχολεία του Νομού Χανίων μεταξύ αυτών του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιών με τη ταινία "Το πέρασμα" που έλαβε Ειδικό Βραβείο και του 2ου Γυμνασίου Χανίων με τη ταινία "Saved by the bell" που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας. Επίσης, μας εντυπωσίασε και η ταινία "Λουλούδια Σπασμένα" του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων Ρεθύμνου που έλαβε το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Μπράβο σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους και ευελπιστούμε στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ξανά μαθητικές ταινίες με ποιότητα και συμβολικό χαρακτήρα.

Υπεύθυνη άρθρου: Ι.Γ. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια του ΕΕΕΕΚ Κισάμου"


Φωτογραφία: Ιντερνετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου