22 Ιανουαρίου 2014

Χορτόπιτα

Ηλιόλουστη μέρα σήμερα και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ είπαν να ξεχυθούν στη φύση! Γύρω από το σχολείο περιβόλλια πολλά και εκτάσεις απέραντου πλούτου της κρητικής γης! Έτσι με συνοδούς την κ. Έλενα (υπεύθυνη εργαστήριου μαγειρικής), την κ. Γλυκερία (υπεύθυνη εργαστηρίου κηπουρικής) αποφάσισαν να εξερευνήσουν τη περιοχή και τα αγαθά της από κοντά! Σημαντική βοηθός η κ. Κατερίνα, η οποία με περίσσεια όρεξη μάζεψε με τα "Αγρίμια" τα κατάλληλα (βρώσιμα) χόρτα για την πίτα μας!


Ζύμη για χορτόπιτα

Υλικά

1 φλυτζάνι λάδι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτί γάλα (ΒΛΑΧΑΣ)
Μισό φλυτζάνι νερό (ζεστό)
Μπέϊκιν πάουντερ
4 κ.γλ. κορν-φλάουρ
1 κιλό αλεύρι

Εναλλακτική 

1 κιλό αλεύρι
1,5 φλυτζάνι χλιαρό γάλα
40 γρ μαγιά
1 αυγό
5 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι

Η συλλογή...



Η ονομασία των χόρτων που μαζέψαμε


Η διαδικασία παρασκευής της χορτόπιτας


Η χορτόπιτα ήταν πεντανόστιμη και ιδιαίτερη! Δεν έμεινε τίποτα στο τέλος!


Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου