13 Ιανουαρίου 2014

Το δέντρο της γνώσης!

 

Στην μεγάλη αίθουσα του σχολείου μας κάναμε ωραίες αλλαγές! Η αίθουσα αρχικά ήταν απλή, με άσπρους τοίχους γύρω γύρω, χωρίς χρώμα και έδινε την αίσθηση του "κρύου" και του μουντού χώρου. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να την διαμορφώσουμε και να την μετατρέψουμε σε μια αίθουσα που όλοι θα νιώθουν τη ζεστασιά της, θα θέλουν να βρίσκονται συνέχεια εκεί και θα εξερευνούν το χώρο ανακαλύπτοντας τα μικρά μυστικά που είναι κρυμένα πίσω από τις ζωγραφιές και τα χρώματα στους τοίχους.

Μετά από ενα βιωματικό παιχνίδι που έλαβαν μέρος οι μαθητές μας για την επιλογή του χρώματος για το βάψιμο του μεγάλου τοίχου, το γαλάζιο-πράσινο χρώμα ή αλλιώς τιρκουάζ βγήκε πρώτο στις προτιμήσεις.

Βάψαμε το τοίχο της τάξης μας, με μεγάλο κέφι και χαρά όλοι μαζί...


Όμως ο τοίχος δεν θα έμενε άδειος και μόνος. Οι μαθητές με μια λέξη έδωσαν τις δικές τους ιδέες που στο σύνολο τους αποτύπωσαν το τελικό σχέδιο της ζωγραφιάς του τοίχου.

Φύση, πλανήτες, αυτοκίνητο, κόκκινο, ρίγες, ποδήλατο, μπάλα ήταν οι λέξεις που επέλεξαν και μαζί με άλλα σχήματα σχεδιάστηκε μια μεγάλη ζωγραφιά με τίτλο το "Δέντρο της Γνώσης".

Το "Δέντρο της Γνώσης" έχει πολλούς φίλους και ένας από αυτούς είναι ο Μικρός Πρίγκιπας από τη μια πλευρά και ο Πρίγκιπας Βάτραχος από την άλλη. Και οι δυο το θαυμάζουν και το προστατεύουν.


Ο πλανήτης Γη βρίσκεται στο κέντρο της ζωγραφιάς και είναι το στήριγμα του "Δέντρου της Γνώσης"..

 

Σιγά σιγά το δέντρο πήρε σχήμα και μορφή, ζωγραφίζοντας το κορμό, τα κλαδιά και τους μικρούς συντροφικούς του φίλους..


Η σοφή κουκουβάγια, τα σαλιγκαράκια, το βιβλίο της Γλώσσας, μουσικές νότες, παλέτα ζωγραφικής, ποδήλατο, μαθηματικά και τρίγωνα, φωτογραφική μηχανή, μπάλα, φρούτα, λαχανικά, μαχαιροπήρουνα και υλικά μαγειρικής όπως και κηπουρικής και άλλα πολλά πολλά είναι οι συντροφικοί φίλοι του "Δέντρου της Γνώσης".




Κάπου εδώ το έργο μας πήρε τη τελική του μορφή..


Μπορεί το "Δέντρο της Γνώσης" να ολοκληρώθηκε, οι εργασίες για την τελική διαμόρφωσης της τάξης δεν έχουν τελειώσει.. για αυτό μείνετε συντονισμένοι!

Υπεύθυνη άρθρου: Ι.Γ. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου.
Υπεύθυνες κατασκευής: Ιωάννα Τύρελη και Ι.Γ.


Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο το δέντρο της γνώσης!!! Μένουμε συντονισμένοι και περιμένουμε τα επόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθείτε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή