14 Ιανουαρίου 2014

Τυροψωμάκια

Αγαπημένο δεκατιανό για τα αγρίμια είναι τα τυροψωμάκια που τα προτιμούν και τα προσφέρουν εφόσον διαθέτει το εργαστήριο τα αντίστοιχα υλικά για την προετοιμασία και την παρασκευή τους! Η συνταγή εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα υγιεινή!!



Υλικά 

- Ένα γιαούρτι 2%
- Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο (ή λίγο παραπάνω)
- 150 γρ φέτα τριμμένη
- 150 γρ τριμμένο τυρί
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
- 1 αυγό (+1 για το άλειμμα)
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, το λάδι και τα αυγά
Ζυγίζουμε και τρίβουμε τα τυριά
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Πλάθουμε μπάλες στο μέγεθος που επιθυμούμε
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς C για 15 λεπτά

Εναλακτική

Υλικά

- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- Μισό φλυτζάνι γάλα
- Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

 Εκτέλεση 

Βράζουμε το γάλα με το ελαιόλαδο.
Αφού βράσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.
Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το τυρί.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 150 °C μέχρι να ροδίσουν.


Τα αγρίμια συνήθως δεν ακολουθούν «κατά γράμμα» μια συνταγή. Συνδυάζουν 2-3 και βάζουν τη σφραγίδα τους ώστε το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει να είναι αποκλειστικά δικό τους αφού τις πιο πολλές φορές δε θυμούνται ακριβώς πόσο χρησιμοποίησαν από το κάθε υλικό!! Αυτό που σίγουρα όμως βάζουν και πάντα σε μεγάλο βαθμό είναι η διάθεσή τους και η αισιοδοξία ότι κάτι καλό θα φτιάξουν… κάτι που όλοι θα θέλουν να το δοκιμάσουν!!

Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου