26 Μαρτίου 2014

Μπουγάτσα


Η πιο εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα είναι αυτή που ετοίμασαν σήμερα σε λιγότερο από μια ώρα τα "Αγρίμια" του σχολείου μας.

Υλικά

Φύλλο χρυσή ζύμη
1 ζαχαρούχο
1.5 ποτήρι νερό χλιαρό
Κανέλα - Άχνη

Εκτέλεση

Τσαλακώνουμε οριζόντια ένα ένα τα φύλα και τα βάζουμε στη σειρά, το ένα κάτω από το άλλο.
Αφού στρωθεί όλο το ταψί με τσαλακωμένα φύλλα, περιχύνουμε από πάνω το ζαχαρούχο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό σε όλο το ταψί ανακατεύοντας με το ζαψαρούχο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (περίπου 20 λεπτά στον αέρα).
Αχνίζουμε και αν θέλουμε βάζουμε κανέλα.


Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. - Υπεύθυνη Εργαστηρίου Μαγειρικής μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" του ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου