3 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτες γενεθλιών!


Το μήνα που μας πέρασε έτυχε να έχουν γεννέθλια πολλοί καθηγητές του σχολείου μας! Ετσι, οι μαθητές συνωμότησαν με την εκπαιδευτικό της Μαγειρικής και έκαναν απανωτές εκπλήξεις!!!

Ανακάλυψαν συνταγές γρήγορες ώστε να είναι έτοιμες οι τούρτες εγκαίρως. Δεν πρόλαβαν όμως να φτιάξουν μια για τον κ. Άρη (υπεύθυνο εργαστηρίου Πληροφορικής) επειδή γιόρταζε αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά ούτε και για την κ. Ράνια (διευθύντρια του σχολείου) καθώς το έμαθαν αργά. Τυχερές στάθηκαν η κ. Μάρω (μία από τις φιλολόγους), η κ. Ιωάννα (εκπαιδευτικός κοινωνικών δεξιοτήτων) και η κ. Στεφανία (γυμνάστρια).

Εύχομαστε σε όλους χρόνια πολλά με αγάπη και πολλά χαμόγελα!!!

Παρακάτω οι μαθητές αποκαλύπτουν τις συνταγές των επιτυχημένων γενεθλίων!!


Τούρτα με μπισκότα Παπαδοπούλου

Υλικά

200γρ βιτάμ
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κουτί κόρν-φλάουρ
1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
1 κουβερτούρα
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2,5 πακέτα μπισκότο
1 κουταλάκι κακάο

Εκτέλεση
  1. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Εάν θέλουμε ανακατεύουμε με αλεσμένα καρύδια.
  2. Σε ένα φλυτζάνι γάλα διαλύουμε το κόρν-φλάουρ, τη ζάχαρη και το κακάο.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα (σε σιγανή φωτικά) μαζί με το μισό βούτυρο και την άχνη. Ρίχνουμε το περιεχόμενο από το φλιτζάνι (βήμα 2) και μόλις αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε την κουβερτούρα και το υπόλοιπο βιτάμ. 
  4. Ανακατεύουμε το μίγμα που φτιάξαμε (βήμα 3) με τα μπισκότα (βήμα 1) και το απλώνουμε σε ένα μακρόστενο τάπερ και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Τούρτα με μπισκότα μιράντα

Υλικά

2,5 πακέτα μπισκότα
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 βανίλια
Λίγο κακάο, λίγο νεσκαφέ και λίγο γάλα

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τη μόρφατ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε μισό ποτηράκι ζεστό νερό με 2 κουταλιές γάλα και ανακατεύουμε με 1 κουταλιά κακάο και 1 νεσκαφέ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ στη σειρά.
  3. Απλώνουμε σαντιγί και κάνουμε τη δεύτερη στρώση. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε το βήμα 2 και μετά απλώνουμε τη δεύτερη στρώση σαντιγί πάνω από τα μπισκότα.
  4. Βάζουμε τη τελευταία σειρά από τα μπισκότα και στο τέλος πάλι σαντιγί. Εάν θέλουμε στολίζουμε με ινδοκάρυδο ή τρούφα.


Τιραμισού

Υλικά

2 ποτήρια άχνη
1 μόρφατ
1 κουτί philadelphia (300 γρ)
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
Λίγο νεσκαφέ, κακάο, λίγο κονιάκ και λίγο γάλα

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τη μόρφατ με το philadelphia. Ρίχνουμε λίγο γάλα και την άχνη σιγά σιγά.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό με μισό ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε με 2 κουταλάκια νεσκαφέ και 1 κακάο. Βάζουμε και 2 σταγόνες κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ στη σειρά.
  3. Απλώνουμε το μίγμα που φτιάξαμε στο 1 και κάνουμε τη πρώτη στρώση. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε το βήμα 2 και μετά απλώνουμε τη δεύτερη στρώση σαντιγύ πάνω από τα μπισκότα.
  4. Βάζουμε τη τελευταία σειρά από τα μπισκότα και στο τέλος πάλι το μίγμα από το βήμα 1 με ένα αχνιστήρι ρίχνουμε κακάο από πάνω από τη τελευταία στρώση.

Υπεύθυνη άρθρου: Υπεύθυνη εργαστηρίου μαγειρικής Ε. Α μαζί με την ομάδα "Τα Αγρίμια του ΕΕΕΕΚ Κισάμου"

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου