29 Δεκεμβρίου 2021

ΔΡΑΣΗ - 3 Δεκεμβρίου 2021

 



Μια ημερομηνία και μια δράση ορόσημο για το ΕΕΕΕΚ Κισάμου. Η σκέψη που έγινε πρόταση και τελικά πράξη. Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ το ΠΕΚΕΣ Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και οι ΟΕΣΑΔ Χανίων και Ρεθύμνης διοργάνωσαν εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα «Γνωρίζω Δυνατότητες».

Ήταν ιδιαίτερη τιμή η δυνατότητα που δόθηκε σε ένα επαρχιακό σχολείο, σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή, στα «Κουτουφιανά Γραμβούσας», να προσπαθήσει να στείλει τη δική του δυναμική για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η προετοιμασία περιελάμβανε εξ αποστάσεως και δια ζώσης συναντήσεις, για την καλύτερη προετοιμασία της δράσης. Μιας δράσης που θα προσπαθούσε να επικοινωνήσει ότι όταν ο χώρος, ο χρόνος και οι κανόνες προσαρμόζονται στις δυνατότητες, τότε ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός-ή.

Για την σχολική κοινότητα του ΕΕΕΕΚ Κισάμου η παρουσία των κυρίων Κουμή Ιακ., Μαραγκουδάκη Αναστ., Σμυρναίου Νικ. και Κουρκουμελάκη Αντ. την 1η Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου προκειμένου να διευθετηθούν τεχνικές λεπτομέρειες, έδινε αυτόματα και αβίαστα μια ώθηση που κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί.

Η αλήθεια είναι πως ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, με αρκετές προκλήσεις και πολλούς περιορισμούς. Για λίγο τα ξεχάσαμε… τα αφήσαμε όλα στην άκρη… Σταθήκαμε στο ότι δεν έχει σημασία το πού βρίσκεται ένα σχολείο, αλλά το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σχολείο ακόμη και σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Και ήρθε η 3η Δεκεμβρίου 2021… Το ΕΕΕΕΚ Κισάμου γέμισε παιδικά χαμόγελα, φωνές και ενθουσιασμό. Το γήπεδο καλαθοσφαίρισης πιο χαρούμενο από ποτέ!!!

Για μια ακόμη φορά η εκκίνηση δίνεται από τον Κώστα Βαρουχάκη με το «Τρ-έχω Ελπίδα» και τον Γεράσιμο Στυλιανακάκη, οι οποίοι ξεκίνησαν από το ΕΕΕΕΚ Κισάμου και κατέληξαν τρέχοντας στα Χανιά, μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας, μέσα από τη δική τους σχέση και δυναμική.

Στη συνέχεια  μαθητές και μαθήτριες του 2ου δημοτικού σχολείου Κισάμου και του ΕΕΕΕΚ Κισάμου έπαιξαν Baskin, το οποίο μεταδόθηκε μέσω της πλατφόρμας webex σε μαθητές άλλων σχολείων.

Δεν ξέρουμε αν και πώς μπορούμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά που εξαιτίας σας ζήσαμε. Την επαφή, την συγκίνηση, την ενέργεια, την θετική αύρα και την δυνατότητα να δείξουμε ότι η αναπηρία είναι τρόπος ζωής. Για ένα όμως είμαστε σίγουροι.  Ότι, όσο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν την ευκαιρία να «γνωρίζουμε δυνατότητες» μπορούμε ακόμη να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε.

Για το 2022 ευχόμαστε, να μπορούμε δίνουμε περισσότερο χώρο στην ελπίδα να τρέχει και την ευκαιρία να γνωρίζουμε και άλλες δυνατότητες!!!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Κουμή Ιάκωβο, Μαραγκουδάκη Αναστάσιο, Κουρκουμελάκη Αντώνη, Σμυρναίο Νίκο, Σόφτση Θάνο, Δαρμαράκη Μιχάλη, Αγγελάκη Εμμανουήλ, Ζαμπετάκη Λήδα και Μαλανδράκη Σοφία για την υποστήριξη και  την παρουσία τους.


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο:

Φωτογραφίες - Βίντεο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου