26 Φεβρουαρίου 2016

Δράσεις στο πλαίσιο του εργαστηρίου Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής



Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των μαθητών/τριών του σχολείου μας στις δεξιότητες μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές επισκέψεις κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Στις 16/02/2016 το ΕΕΕΕΚ Κισάμου επισκέφτηκε το τυροκομείο «Φουντουλάκη» στα Μεσαύλια Κισάμου. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων και πήραν συνέντευξη από τον κύριο Θεόδωρο Φουντουλάκη μαθαίνοντας πληροφορίες για το επάγγελμά του.
Στη συνέχεια η οικογένεια Φουντουλάκη προετοίμασε και πρόσφερε στους μαθητές/τριες πλούσιο γεύμα με παραδοσιακές γεύσεις και τοπικά εδέσματα.



       

                                                                        




Στις 23/02/2016 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά την παραδοσιακή ταβέρνα «Γραμπούσα» στην Καλυβιανή Κισάμου. Εκεί προετοίμασαν γεύμα για τους ίδιους, τους καθηγητές/τριες του σχολείου μας και τους εκλεκτούς μας προσκεκλημένους και συνεργάτες κυρίους Δεικτάκη Παναγιώτη, Κακαουνάκη  και Σημαντηράκη Νίκο. Οι μαθητές μας προετοίμασαν το γεύμα, έστρωσαν τα τραπέζια και σέρβιραν, μαθαίνοντας όλη τη διαδικασία λειτουργίας μιας επαγγελματικής κουζίνας.

       
                 
  
                                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου