23 Δεκεμβρίου 2014

Όλοι μαζί μπορούμε...
Το πνεύμα των Χριστουγέννων και το εορταστικό κλίμα έδωσε την αφορμή να συνεργαστούν σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση τρία σχολεία με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Κέντρο Γραμβούσας  χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας, το Δημοτικό Σχολείο Γραμβούσας και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κισάμου.


Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Η Αγέλαστη Πολιτεία και η Καλικάντζαροι" και συγχρόνως παρουσίασαν ορισμένες από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους  (κάρτες, γλυκά, ημερολόγια κ.α.). Το ΕΕΕΕΚ Κισάμου από την άλλη παρέθεσε παζάρι με προϊόντα και κατασκευές  που έφτιαξαν οι μαθητές στα εργαστήρια (Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής και Κηπουρικής) και σε συνεργασία με τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου τους. Μετά το πέρας της γιορτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμβούσας πραγματοποίησε προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας για τους μικρούς καλεσμένους και μοίρασε απλόχερα ποπ-κόρν και διάφορα εδέσματα.




Αξίζει να τονίσουμε ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και  βοήθησαν εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πλατανιά, το οποίο βρίσκεται στις Βουκολιές. Οι εκπαιδευόμενοι/ες στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφεραν στους μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Κισάμου τρόφιμα που συγκέντρωσαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο εργαστήρι Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του σχολείου.

Θερμές ευχαριστίες αξίζει να δοθούν στον πατέρα Παντελή  για την παραχώρηση του χώρου του Ενοριακού Κέντρου Γραμβούσας, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας και ιδιαίτερα στους κυρίους Ξηρουχάκη Ξενοφώντα (Βιοτεχνία Δερμάτινων Ειδών) και Δεικτάκη Παναγιώτη (Εστιατόριο «Η Γραμβούσα») που προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά του ΕΕΕΕΚ Κισάμου.

Ευχόμαστε να δίνονται συχνότερα αφορμές για τέτοιου είδους συμπράξεις γιατί όλοι μαζί σίγουρα μπορούμε να κάνουμε λίγο καλύτερο τον κόσμο μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου