26 Φεβρουαρίου 2014

Παστίτσιο

Σήμερα τα "Αγρίμια" ταλαιπωρήθηκαν λίγο παραπάνω... Αφιέρωσαν 3 ολόκληρες ώρες και συνεργάστηκαν προκειμένου να ετοιμάσουν ενα από τα πιο χρονοβόρα αλλά και πιο νόστιμα και πλήρη (διατροφικά) φαγητά που υπάρχουν! Ευτυχώς που είχαν μαγειρέψει τον κιμά από την προηγούμενη μέρα, οπότε πρόλαβαν και πήρε ο καθένας τη μερίδα του για μεσημεριανό στο σπίτι!



Υλικά για τη κρέμα μπεσαμέλ

4.κ.σ. κορν φλάουρ (+ 2 κ.σ αλεύρι)
Μισό λίτρο φρέσκο γάλα 1.5 %
1 γιαούρτι 2% (500γρ)
1 αυγό
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο (σκόνη)
Λίγη γραβιέρα (τριμμένη)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι και με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Καθώς βράζει, το μίγμα λογικά αρχίζει να πήζει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε είτε γάλα είτε αλεύρι (ανάλογα με το αν πήζει ή όχι). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μη "σβολιάσει" η κρέμα (δηλαδή προσέχουμε να είναι ομοιόμορφο το μίγμα, να μην κάνει σκληρά «μπαλάκια»). Στη συνέχεια, σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το αυγό και τη γραβιέρα. Χρησιμοποιούμε 4-5 κουταλιές και ανακατεύουμε τα μακαρόνια όταν τα στρώνουμε στο ταψί. Αφήνουμε την υπόλοιπη κρέμα να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Πάνω από τη μπεσαμέλ στο ταψί ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά και επιπλέον τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στους 220 (στον αέρα) για μισή ώρα.



 Υπεύθυνη άρθρου: Ε.Α. μαζί με την ομάδα τα "Αγρίμια" το ΕΕΕΕΚ Κισάμου

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου