31 Ιανουαρίου 2014

Ταξιδεύοντας στο κόσμο του Θεατρικού Παιχνιδιού


"Τα Αγρίμια του ΕΕΕΕΚ Κισάμου" παίζουν και εκφράζονται θεατρικά παρασύροντας δημιουργικά και τους εκπαιδευτικούς!

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος αποφασίσαμε να εντάξουμε κάποιες συναντήσεις θεατρικού παιχνιδιού με στόχο να αναδυθούν, να αναδειχθούν και να εκφραστούν με έναν ξεχωριστό τρόπο σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες των παιδιών.

Στο ταξίδι αυτό μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν συνοδοιπόροι: μοιράστηκαν, εκτέθηκαν, δημιούργησαν.

Μέσα από ασκήσεις απλές, φτιάχτηκε μια ομάδα δεμένη και έτοιμη να αυτοσχεδιάσει!



Αρχικά, ο καθένας συγκεντρωμένος στον εαυτό του και στις δικές του κινήσεις, περπάτησε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: σα να φοράει ψηλά τακούνια, σα να βουλιάζει στο γιαούρτι, σα να γλιστράει στο χιόνι...


Κι αφού όλοι ήρθαν σε επαφή με την ομάδα μέσα από κάποιες ασκήσεις εμπιστοσύνης, ξεκίνησε η βόλτα στη φαντασία. Κάποιοι έγιναν γλύπτες, κάποιοι ήταν το υλικό τους. Τα δημιουργήματα φαίνονταν εντυπωσιακά! Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με κέφι και χαρά, αυθορμητισμό και φαντασία.

Αφού λοιπόν φτιάξαμε όμορφα και ξεχωριστά γλυπτά, τους χαρίσαμε τίτλο. Αυτό ήταν και το έναυσμα για τους πρώτους μας αυτοσχεδιασμούς! Μικρά δρώμενα, φτιαγμένα μόνο μέσα σε λίγες στιγμές ήταν η ανταμοιβή όλων για το μεράκι που έδωσαν απλόχερα στην ομάδα.


Τι μας περιμένει άραγε την επόμενη εβδομάδα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι ανυπομονούμε να ξετυλίξουμε τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας!

Σημ: Για τις περισσότερες από τις ασκήσεις συμβουλευτήκαμε το εγχειρίδιο "205 Βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων" - Αρχοντάκη Ζ. & Φιλίππου Δ (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003)

Υπεύθυνη άρθρου: Μ. Ν. και η ομάδα  "Τα Αγρίμια του ΕΕΕΕΚ Κισάμου"

Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου