
Υλικά:
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 φλυτζάνια αλεύρι (μπορεί και παραπάνω)
Μπέϊκιν πάουντερ
Βανίλια, κανέλα
5-6 μήλα
Δυο χούφτες σταφίδες
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το χυμό και τη βανίλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει η ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Τρίβουμε τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά
- Χρησιμοποιούμε τα 3/4 της ζύμης για το στρώσιμο του ταψιού.
- Απλώνουμε τα μήλα από πάνω με τις σταφίδες και λίγη κανέλα.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο της ζύμης (σε κομματάκια).
- Ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτα.
Υπεύθυνη άρθρου: Υπεύθυνη εργαστηρίου μαγειρικής Ε.Α. μαζί με την ομάδα "Τα Αγρίμια του ΕΕΕΕΚ Κισάμου"
Φωτογραφίες: ΕΕΕΕΚ Κισάμου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου